torsdag 2. april 2015

Snickerskake

Oppskriften er fra Trines matblogg. 

Du trenger:
Kakebunn:
6 eggehviter
ca. 450 g sukker
2 ts (ekte) vaniljesukker
2 ts bakepulver
200 g Ritz-kjeks
300 g saltede peanøtter, hakket

Sjokoladefyll:
200 g kokesjokolade (lys eller "vanlig"), i biter
100 g smør
100 g melis
6 eggeplommer

Dekor:
ca. 50 g peanøtter


Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme). Skill eggene.
Ha eggehvitene og sukkeret i en bolle og pisk det stivt med en kjøkkenmaskin.
Tilsett vaniljesukkeret og bakepulveret mot slutten av pisketiden.

Kjør Ritz-kjeksen i en blender til den er ganske knust, men fortsatt har noen litt større biter.
Grovhakk peanøttene. Tilsett kjekssmulene og peanøttene i den stivpiskede eggehviten og vend forsiktig sammen til alt er godt blandet (og du fremdeles har en ganske luftig røre.)

Finn frem en bakepapirkledd langpanne og bre kakerøren utover. Stekes i 15-20 minutter, til kaken er gjennomstekt. Sett kaken til avkjøling (fortsatt i formen).

Del smøret opp i terninger. Smelt kokesjokoladen på lav varme sammen med smøret. Pass på at blandingen ikke blir for varm, for da kan sjokoladen korne seg.

Pisk sammen eggeplommer og melis i en annen bolle, og tilsett den smeltede sjokoladeblandingen i en tynn stråle, mens du røren hele tiden. Fordel sjokoladefyllet over kakebunnen mens den enda er lunken. Strø over peanøttene og sett kaken til avkjøling. Kaken bør være helt avkjølt før du skjærer den opp i ruter.


















Det er venninna mi Ronja som har lagd denne kaka og tatt bildet.

Klem Selma <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar