lørdag 7. november 2015

Pizzasnurrer

Hei bloggen ♥

På torsdag har vi praktisk prøve i mat & helse. Vi har fire forskjellige retter vi kan få, men vi får ikke vite hvem av dem vi får før på torsdag. En av rettene vi kan få er pizzasnurrer. Jeg har lagt det i dag for å øve meg og skal lage resten av rettene før torsdag.
Fyllet på disse er veldig godt og sunt også 👍


Du trenger: 
Gjærdeig: 
½ pakke gjær 
3 dl lunkent vann
1 ss olje eller flytende margarin
½ ts salt 
½ dl sammalt hvete, grov 
ca. 6 dl hvetemel 

Fyll: 
6-7 ss cottage cheese 
2 ss olje 
1 rød chili, finhakket (uten frø) 
15 marinerte soltørkede tomater, grovhakket
½ ts pizzakrydder / timian / oregano 
15 store blader basilikum, hakket eller 2 ts tørket basilikum 
2-3 fedd hvitløk 
1 dl pinje-/solsikkekjerner 
2 dl halvfet hvitost, revet 

Fremgangsmåte: 
Gjærdeig: 
Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett litt av vannet og rør ut gjæren.
Hell i resten av vannet, salt og olje.
Rør inn det sammalte melet.
Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig slik at den slipper redskap og bolle.
Dekk bakebollen med en tallerken eller plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Fyll: 
Ha cottage cheese i en bolle og rør inn oljen. Bland inn chili, soltørkede tomater, basilikum og hvitløk.

Trill ferdig hevet deig til en pølse på ca 35 cm. Kjevle den ut til et rektangel på ca 30:35 cm.
Stryk fyllet jevnt utover deigen. Dryss pinje-/solsikkekjerner og revet ost over.
Rull deigen sammen til en pølse fra den lengste siden. Del den i 16 like store biter.
Knip den ene snittflaten godt sammen og sett denne siden ned på bakepapir på en bakeplate, så renner ikke fyllet ut.
Dekk pizzasnurrene med plast og la dem heve til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
Stek pizzasnurrene i ca 20 minutter på 220 grader.

Klem fra Selma ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar