torsdag 19. februar 2015

Pikekyss

Pikekyss er veldig enkelt å lage, men tar litt tid å steke. Det er veldig godt er blir veldig fint hvis du lager dem i forskjellige farger. Jeg anbefaler å bruke Wilton sine gelefarger da disse gir veldig bra farge og holder mye lenger enn konditorfarger. Denne oppskriften er fra Cake Please.

Du trenger:
4 store romtempererte eggehviter
115 gram sukker
115 gram melis

Fremgangsmåte:
Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin. Pass på at bollen er helt ren, hvis det er fett i bollen vil ikke eggehvitene blir stive. For å få bollen helt ren kan du ha litt sitronsaft i bollen, gni litt rundt i bollen med bakepapir og skylle med varmt vann. Det er også superviktig at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehvitene når du deler dem. Pisk eggehvitene på medium hastighet til eggehvitene skummer og lager topper. Øk hastigheten og tilsett sukker, 1 ts av gangen. Sukkeret skal tilsettes sakte hele veien. Marengsen skal være blank, tykk og lage topper. Sikt melis og vend det inn med en slikkepott. Start med å sikte inn halvparten for så å ha i resten. Vend forsiktig. Farg marengsen om du vil.
Sprøyt ut pikekyss. Du kan også bruke en skje og lage små topper.

Stek på 110 grader i ca. 1 time og 10 minutter.



















Klem Selma<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar