fredag 7. august 2015

Grove rundstykker

Hei bloggen ♥

I dag har jeg bakt grove rundstykker og tenkte å gi dere oppskriften.
Jeg anbefaler å doble oppskriften fordi den er ganske liten. 
Du trenger:
1/2  pakke gjær
1 ss margarin
2 dl lunkent vann/melk
1/2 ts salt
2 1/2 dl grov sammalt hvete
2 1/2 dl hvetemel

Fremgangsmåte:
Smelt margarin i en kjele. Ta kjelen til side, tilsett vann/melk (blandingen skal være fingervarm, ca 37 grader) og rør ut gjæren.
Hell blandingen i bakebollen og rør inn salt og alt det sammalte melet.
Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig og jevn, slik at den slipper redskap og bolle.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Elt den ferdighevete deigen lett sammen og trill en pølse som deles i åtte like deler.
Trill glatte, sprekkfrie rundstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
La dem heve under plast til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
Pensle rundstykkene med vann og dryss over litt sammalt mel like før steking.
Avkjøl rundstykkene på rist.

Klem fra Selma ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar