torsdag 10. september 2015

Vegetarisk lasagne

Hei bloggen ♥

I dag hadde jeg mat og helse på skolen. Vi lagde en salat med dressing og en lasagne. Oppskriften er fra "Kokebok for alle" av Helsedirektoratet.

2 porsjoner.

Du trenger: 

Grønnsakssaus: 
1/4 sellerirot (ca. 100 g), grovt revet
2 gulrøtter, grovt revet
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olje
1/2 boks tomater
1/2 ts oregano
1/2 ts basilikum
1 klype salt
1 klype pepper

Ostesaus: 
3 dl lettmelk
Jevning av 1 dl lettmelk og 2 ss hvetemel
1/2 ts salt
1/2 klype pepper
1/2 klype malt muskatnøtt
1 1/2 dl halvfet hvitost, revet

5-6 lasagneplater (forkokte)

Framgangsmåte: 
Sett ovnen på 200 grader

Grønnsakssaus: 
Skyll, rens og del opp grønnsakene.
Varm oljen i en høy stekepanne eller en gryte. Tilsett sellerirot, gulrøtter, løk og hvitløk og surr til løken er myk og blank. Rør forsiktig av og til.
Ha i tomater og krydder og la grønnsakssausen småkoke i 10-15 minutter.
Smak til med salt, pepper og urtekrydder.

Ostesaus: 
Kok opp 3 dl melk. Rist sammen en jevning av kald melk og hvetemel og hell det i melken under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat og tilsett halvparten av osten.

Legg et lag ostesaus i bunnen av en smurt, ildfast form. Legg deretter lasagneplater, grønnsakssaus og ostesaus lagvis. Avslutt med ostesaus, dryss over resten av osten og stek i 30-35 minutter.

Tips: Den kan ha litt lite smak så tilsett gjerne litt chili.

Vi har dessverre ikke lov til å ta bilde av maten når vi er ferdig.

Klem fra Selma ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar