Hei bloggen ❤️
Denne oppskriften er fra annebrith.no. Det er den jeg alltid bruker. Den er veldig god og lett å lage.
Du trenger:
100 g eggehviter
200 g sukker
frø fra en vaniljestang
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader.
Ha eggehviter og vaniljefrø i en bolle.
Ha sukkeret på en bakeplate med papir.
Når du starter å piske eggehvitene setter du sukkeret i ovnen.
Etter 5-7 minutter tar du ut sukkeret. Skru ned ovnen til 100 grader.
Sukkeret har blitt smeltet på kantene nå. Pisk eggehvitene videre på medium-høy hastighet.
Ha i det glovarme sukkeret litt etter litt. Pisk videre i 7 minutter på maks hastighet.
Tørk marengsen i minst 2 timer på 100 grader varmluft. Hvis du ikke har varmluft har du ovnen på 110 grader over- og undervarme. Du skal ikke åpne ovnsdøren underveis. Hvis du gjør det krymper marengsen din sammen.
Klem fra Selma ❤️
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar