fredag 27. mars 2015

Pikekyss

I går var Thyra med meg hjem og vi bakte pikekyss. Det hadde vært veldig dårlig vær så det var ikke så gøy å gå hjem. Jeg våknet til snøstorm og den varte hele dagen. Derfor ble påskelunsjen vår avlyst og vi måtte være på skolen i stedet. Vi var glade for at det ikke ble påskelunsj i det været, men hadde heller ikke lyst til å være på skolen. Heldigvis hadde vi ikke vanlig skoledag, men så heller på film og hadde basketballturnering. Klassen min gjorde det ganske dårlig og var sånn midt på treet. Klassen til Thyra var en av de to beste klassene, men det er ikke så rart siden nesten alle spillerne dems spiller håndball.

Oppskriften er fra Cake Please.

Du trenger:
4 store romtempererte egg
115 g sukker
115 g melis

Fremgangsmåte:
Skill eggene.









Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin. Pass på at bollen er helt ren, hvis det er fett i bollen vil ikke eggehvitene blir stive. For å få bollen helt ren kan du ha litt sitronsaft i bollen, gni litt rundt i bollen med bakepapir og skylle med varmt vann. Det er også superviktig at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehvitene når du deler dem. Pisk eggehvitene på medium hastighet til eggehvitene skummer og lager topper.













Øk hastigheten og tilsett sukker, 1 ts av gangen. Sukkeret skal tilsettes sakte hele veien. Marengsen skal være blank, tykk og lage topper.













Sikt melis og vend det inn med en slikkepott. Start med å sikte inn halvparten for så å ha i resten. Vend forsiktig.












 
Farg marengsen om du vil. Jeg bruker Wilton sine gelefarger da disse gir en veldig fin farge og du trenger ikke å ta oppi så mye for at den skal bli sterk.



















Sprøyt ut pikekyss. Hvis du ikke har sprøytepose og en tip, kan du bruke en skje og lage små topper.


























Stek på 110 grader i ca. 1 time og 10 minutter. 



















Håper de av dere som ikke har likt siden til bloggen på Facebook, vil gjøre dette. Da kan dere gå inn her.


Klem Selma <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar