torsdag 4. juni 2015

Spiralkake med jordbær

Denne oppskriften er fra Det Søte Liv.

Du trenger:
2 rullekakebunner (oppskrift finner du her)

Jordbærsmørkrem:
6 eggeplommer
6 dl melis
450 g frosne jordbær
750 g smør
evt. rød konditorfarge

Pynt:
2 kurver friske jordbær


Fremgangsmåte:
Jordbærsmørkrem:
Pisk eggeplommene sammen med melisen til en tykk, lys eggedosis.
Varm opp de frosne bærene (du kan gjøre dette raskt i mikroen). Når jordbærene er tinte, moses de til en jevn puré ved hjelp av en blender eller stavmikser. 
Ha jordbærmosen i eggedosisen og bland godt.
Ha så dette i en kjele og varm opp under stadig omrøring. Jordbærblandingen skal småkoke i 5-6 minutter mens du rører hele tiden. Den vil da bli litt tykkere i konsistensen. Avkjøl helt. Dette gjøres enten ved å sette kjelen i vaskekummen fylt med kaldt vann eller ved å sette kjelen en stund i fryseren.
 Pisk mykt smør til det er lyst i farger og luftig konsistens (dette tar ca. 5 minutter med elektrisk mikser). Vend i jordbærblandingen med en slikkepott. Farg jordbærkremen med litt konsistert rød konditorfarge hvis du ønsker.
Sett jordbærkremen i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.


Montering:
Del hver kake opp på langs i fire striper og renskjær kantene. Det kan lønne seg å bruke linjal slik at du får åtte kakestriper som er like brede (ellers får du ulik høyde på kaken).
 Start med å smøre jordbærsmørkremen over to av stripene.
Rull sammen den ene stripen. Legg rullen deretter på den andre stripen og fortsett å rulle så du får en spiral. Legg spiralen i midten på et stort kakefat. Smør så jordbærkrem på resten av kakestripene og legg de langs rullen på kakefatet. Begynn hver gang ved å legge begynnelsen på en stripe der den forrige sluttet. Slik bygger du opp en spiralkake med jordbærkrem mellom lagene.
 Bruk resten av jordbærsmørkremen til å dekke hele kaken. Pynt med friske jordbær.

Klem Selma <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar