torsdag 7. august 2014

Grovbrød

Jeg har aldri vært så glad i grovt brød, men dette synes jeg er godt. Det er best varmt, men også godt når det er avkjølt. 

Du trenger:
500 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvete grov
25 g smør
5 g sukker
4,5 dl vann (ca. 30 grader)
10 g salt
12,5 g fersk gjær

Mål opp og ta alle ingrediensene  eltebollen og elt på sakte fart i kjøkkenmaskin i  5 minutter.


Så gir du gass og elter 2 minutter til med litt større fart.
Strø litt mel over deigen, dekk den med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.




Form brødet slik at de passer fint i brødformen.




Strø mel over brødene, dekk med plast og sett dem på et lunt sted til heving.


Når brødet har hevet seg til dobbel størrelse er de klare til steking.
Det siste du gjør før steking er å snitte brødet.
Å snitte brødet er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødet.
Da slipper du at brødet sprekker opp, og så ser det fint og proft ut.
Så fort du er ferdig med snittingen setter du brødet midt i ovnen på 190 grader og steker i 40-45 minutter.
Når de er ferdige skal du hvelve brødet ut av formen og la dem avkjøle seg på en rist.
Du kan banke på dem for å sjekke at de er ferdige, da skal det komme en litt hul lyd.
Det kreves litt trening, så det er bare å begynne å øve seg.


Klem Selma <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar