torsdag 24. september 2015

Grove rundstykker

Hei bloggen ♥

Jeg hadde mat og helse på skolen i dag. Vi lagde grønnsakssuppe og grove rundstykker. Oppskriften er fra "Kokebok for alle" utgitt av Helsedirektoratet.

Du trenger:
1/2 pakke gjær
2 dl vann/melk, lunken
1 ts sukker (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1-2 ss olje
1/2 dl store havregryn
2 1/2 dl sammalt hvete
ca. 2 dl hvetemel

1. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett litt av den lunkne væsken og rør ut gjæren.
2. Hell i resten av væsken, sukker, salt og olje. Tilsett eventuelle smakstilsetninger.
3. Rør inn havregryn og alt det sammalte melet.
4. Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig slik at den slipper redskap og bolle.
5. Dekk bakebollen med en tallerken eller plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
6. Elt den ferdighevede deigen litt til og trill en jevn pølse som du deler i like store deler.
7. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker eller avlange bagetter. Legg dem på bakepapir på en bakeplate.
8. Dekk med plast og la dem heve til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
9. Dusj eller pensle med vann like før du steker. Stek og avkjøl på rist.


Klem fra Selma ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar